cazan-lemne-BioTec-L25-45Wcazan-lemne-gazeificare-BioTec-L25-45W

Bio Tec - L ( 25 - 45 kW) – cazan cu gazeificare din otel  cu sonda lambda , special conceput pentru functionarea cu lemne.
Acest produs are o eficienta foarte ridicata datorita functionarii pe principiul gazeificarii si datorita panoului de comanda cu sonda lambda care mentine constant raportul dintre combustibil si aerul de ardere prin schimbarea turatiei ventilatorului si prin intermediul celor doua clapete cu servomotoare aflate pe admisia aerului primar si secundar .
Camera de combustie mare da posibilitate utilizatorului sa arda bucati de lemn cu o lungime de pana la 550 mm. Perioada de combustie este foarte mare de pana la 12 ore functie de cererea de caldura (la o singura incarcare) .  Cazanul este dotat din fabrica cu panou de comanda cu tauch screen pentru reglarea functiilor cazanului si pentru vizualizarea parametrilor.
Cazanul trebuie instalat cu acumulator de caldura si ventil termic cu 3 cai pentru protectie.

Caracteristicile cazanului BioTec - L

Cazan pentru apa calda din otel special proiectat pentru functionarea cu lemne (continut de umiditate lemene < 25%)
Principiul gazeificarii asigura o ardere completa a combustibilului si reduce perioda de curatare la minimum ( depinde de calitatea lemnului si de timpul de utilizare al cazanului )
Panoul de comanda cu sonda lambda mentine constant raportul dintre combustibil si aerul de ardere prin schimbarea turatiei ventilatorului si prin intermediul celor doua clapete cu servomotoare aflate pe admisia aerului primar si secundar.
Arderea este permanent monitorizata prin intermediul sondei lambda , senzorului de gaze arse si senzorului de temperatura din camera de ardere secundara a cazanului.
Constructiv cazanul este prevazut cu un canal de fum pozitionat deasupra camerei primare care prin intermediul
ventilatorului aspira fumul care iese din cazan atunci cand utilizatorul doreste sa incarce cazanul in timpul functionarii.
Tevile schimbatorului de caldura sunt prevazute cu turbulatoare care maresc eficienta cazanului si curata suprafetele de schimb de caldura prin actionarea manuala a unui lever
Camera de combustie este generoasa si este prevazuta cu 3 usi mari prin intermediul carora utilizatorul poate introduce bucati mari de lemn si poate curata si intretine usor cazanul .
A treia usa a cazanului pozitionata in partea de jos a camerei primare da posibilitatea utilizatorului sa initieze focul foarte confortabil si sa curate cenusa din camera primara foarte usor.
Deasemeni camera primara este protejata cu placi de metal care in caz de uzura pot fi inlocuite.
Se livreaza precablat cu carcasa si izolatie ,cu panou de comada cu touchscreen
Panoul cazanului comanda procesul de ardere , pompa de circulatie dintre cazan si acumulator  (inclusiv 2 senzori pentru acumulator) , un circuit de inclazire cu vana de amestec functie de temperatura exterioara ( inclusiv senzor de exterior , senzor de tur si statie de camera )  si pompa de circulatie a circuitului de preparare acm (inclusiv senzor de boiler).
Optional , prin intermediul unui modul cu relee si senzori , panoul de comanda al cazanului poate gestiona pana la trei circuite de incalzire cu vana de amestec functie de temperatura exterioara.

 

BioTec - L

25

34

45

Puterea termica

(kW)

25

34

45

Continut de apa in cazan

(lit)

115

130

150

Greutate cazan

(kg)

519

606

677

Racord gaze arse ( ext.)

(mm )

150

160

180

Racord tur/retur cazan

(R")

6/4

6/4

6/4

Rac. umplere /golire

(R")

3/4

3/4

3/4

Temp. gaze arse (lemn)

(°C)

140

140

140

Temp. max. de lucru

(°C)

90

90

90

Pres. max. de lucru

(bar)

2,5

2,5

2,5

Adancime totala cazan

(mm)

1400

1385

1385

Inaltime totala cazan

(mm)

1330

1370

1565

Latime totala cazan

(mm)

585

700

700

Inaltime racord gaze arse

(mm)

775

800

1270

Lungime max. lemne

(mm)

550

550

550

Volum incarcare lemne

(lit)

103

148

176